Čo je to gamblerstvo?

Človek má problémy s gamblerstvom ak stráca kontrolu nad hraním, narastá jeho míňanie času a peňazí. Strata kontroly vedie k negatívnym dôsledkom pre hráča, jeho priateľov alebo celého okolia. Môže to zasiahnuť každého bez ohľadu na vek, pohlavie alebo spoločenské postavenie.

Väčšina ľudí dokáže hrať príležitostne a si kontrolovať minutú sumu peňazí a čas. Stávkovanie na športové zápasy alebo chodenie do kasína ak je na to čas, neznamená, že niekto má problém. Čo ale oddeľuje ľudí závislých na hraní od ostatných je, že ich gamnlerstvo požiera, že zanedbávajú seba a ostatné časti ich života.

Vo väčšine prípadov, sa problémy s gamblestvom nezjavia za noc. Človek s takýmto problémom pravdepodobne začal ako rekreačný hráč. Ako závislosť postupovala, vzťahy s priateľmi a rodinou trpeli, škola, práca a spoločenské povinnosti sa strácali a účty zostávali nezaplatené. Napriek negatívnym okolnostiam, gamblujúca osoba pokračuje v hraní. Nemusí si dokonca ani plne uvedomovať ako je pohlcovaný gamblerstvom, hrá až pokým sa dôsledky nestanú príliš obrovské na to, aby ich ignoroval.