Tipy pre bezpečné hranie

Ako bezpečnejšie hrať.

Pre tých, ktorí sa rozhodli hazardne hrať, existuje niekoľko princípov, ktoré môžu hazardné hranie urobiť bezpečnejším a zredukovať tak riziko závislosti.

Nemyslite si, že hazardné hranie je spôsob ako prísť k peniazom.
Princíp na ktorom boli vymyslené a postavené kasína v mestách a na internete je, že zarobia viac peňazí ako vyplatia. To v globále znamená, že miniete viac peňazí ako vyhráte. Ale nezabúdajte, nie sú to len kasína, všetky formy hazardného hrania fungujú na takomto princípe – drvivá väčšina prehráva aby veľmi malá menšina mohla vyhrať veľké výhry. Prakticky, všetci gambleri majú mylné očakávania, že práve oni sú tí, na ktorých čakajú tie veľké výhry. Táto viera živí problém gamblerstva.

Hrajte vždy iba s peniazmi, ktoré si môžete dovoliť prehrať.
Stavte vždy len peniaze, ktoré ste si vyčlenili na zábavu, ako na kino alebo do baru. Nikdy nevsádzajte peniaze, ktoré máte vyčlenené na dôležité veci ako je platenie nájmu, účtov, školného atď.

Nastavte si peňažný limit.
Vždy pred hrou si povedzte, koľko peňazí môžete prehrať. Ak dosiahnete túto sumu, skončite hru. Ak vyhráte – užite si to, ale nezabudnite, že sa nedá vyhrávať stále.

I 1 I 2 I