Mýty o gamblerstve

Fakt je, že dlhodobo hazardné hranie Vás stojí peniaze. Existuje presvedčenie, ktoré môže presvedčiť ľudí, že môžu ovplyvniť výsledok a vyhrať.

Mýtus: ak vydržím hrať, šťastie sa obráti. Vyhrám späť moje peniaze, ktoré som vsadil, ak vydržím hrať.
Pravda: každý výsledok počas hry je celkom nezávislý od iného, teda Vaše šance nie sú vo Váš prospech ani na začiatku, ani na konci hry. Časom, väčšie a väčšie riskovanie iba zväčšuje Vaše straty.

Mýtus: takmer som vyhral. To znamená, že som povinný vyhrať.
Pravda: blízko k výhre neznamená, že výhra je za rohom. Čo sa stane v budúcnosti nie je ovplyvnené potenciálnymi výhrami.

Mýtus: ak hrám, na viac ako jednom výhernom automate, alebo viac pokrových hier naraz, zvyšuje to moje šance na výhru.
Pravda: isteže vyhráte viac ak hráte na viacerých automatoch alebo viac pokrových hier naraz oproti jednej. Ale nepomýľte sa, tiež miniete ďaleko viac peňazí a môžete ďaľeko viac stratiť takýmto spôsobom. Nezabúdajte, čím viac hráte, tým viac môžete stratiť.

Mýtus: moja stratégia mi pomôže vyhrať. Napríklad, vybratím určitých čísel v lotérií alebo stlačením gombíka na hracom automate v pravom čase.
Pravda: výsledok hry je náhodný – nemôžete ovplyvniť výsledok. Výherný výber čísle je náhodný a nezávislý od predchádzajúcich výherných čísel, takže stávkovanie každý týždeň tých istých čísel Vám nepomôže vyhrať. V skutočnosti šanca na výhru v Lotte 6/49 je 1 ku 14 miliónom zakaždým. Hracie automaty sú počítače a to ako to dopadne je výsledkom náhodne vyskladaných čísel ktoré determinujú, kde sa kolieska zastavia predtým, než sú uvedené do pohybu. Nezáleží či tlačíte alebo ťaháte.

I 1 I 2 I