Bežný záujem o rozhovor s priateľom

Bojím sa, že stratím priateľa. Čo môžem robiť?
Nie je celkom pochopiteľné, že sa obávate straty priateľa ak „narazí kosa na kameň“. Preto je veľmi dôležité aby ste mali čo najviac informácii o tomto probléme a chovať sa správne. Prejdite si celú sekciu Rozprávanie o gamblerstve na tejto webstránke. Pamätajte, ak si myslíte že by tu mohol byť takýto problém, tak pravdepodobne je. Ak o tom nebude hovoriť, môžete priateľa stratiť každopádne – vďaka gamblerstvu.

Obávam sa že si to namýšľam, že on sa iba zabáva a ja mu to zničím.
To je dôležité zvažovanie. Nechcete niekomu nanútiť problém ak ho naozaj nemá. Ak sa podrobne začítate do ostatných statí tejto web stránky, overíte si Vaše vnímanie s priateľmi a porovnáte chovanie Vášho priateľa o ktorom pochybujete so príznakmi problému gamblerstva, nemali by ste sa pomýliť. Ale, nezabádajte na veľmi dôležitý princíp. Neobviňujte alebo nekážte mu! Pýtajte sa, presne vyjadrite záujem.

Nie som odborník tak ako mám povedať priateľovi, že má problém?
Nikto od Vás nechce , aby ste za priateľa vyriešili jeho problém alebo mu radili. Ak preštudujete všetky informácie na tejto web stránke, nájdete cestu ako byť informovaný, ako sa pýtať a čo roniť aby ste pomohli. Ale, v konečnom dôsledku, ak Váš priateľ má naozaj problém s gamblerstvom, môžete mu byť len nápomocný, nie riešiť skutočný problém. Nie je to Váš problém, stále je to problém Vášho priateľa.

I 1 I 2 I